ADHD och galna landstingspsykiatriker

Hörde idag på Gomorron Sverige lite kort om ADHD -problematiken och att i USA får uppemot 15% av ungdomar den diagnosen eller medicinerar med ADHD-mediciner alltså lågpotenta amfetaminpreparat.

Professor Jacksons synpunkt   

Alla som jobbat nära mig inom kliniskt psykiatri i Norge, Sverige eller England vet att närhelst vi diskuterat ADHD och  förskrivning av mediciner har jag konsekvent sagt till överläkar-eller forskarkollegor samt kollegor under specialistutbildning:

1. Det föreligger en allvarlig överdiagnostisering av reell ADHD, prevalensen torde egentligen ligga runt 0,5% och inte de 5-10% som svenska barnpsykiatriker,  dessa nissar och lottor tjafsar om. De är ju dummare än tåget i mina ögon.

2.  Det som idag rubriceras som ADHD hos skolungdomar är egentligen skolungdomars symtom på normlös auktoritetslös uppfostran och framför allt kaoset i klassrummen.

3.   Landstingspsykiatriker idag är i stort sett psykiatriskt kunskapslösa, de borde icke ha yrkestiteln psykiater.  Därför startade undertecknad med en mycket kunnig tysk docent år 2012 en reell specialitet nämligen encyklopedisk psykiatri. Läs  www.ebmpsykiatri.se    Alltså kunskapsbaserad psykiatri som kräver att man genomgår fem omfattande skriftliga examina under fem års utbildning för att få diplom på att vara encyklopedisk psykiater – alltså att man överhuvudtaget kan något som allmänheten tror och förväntar sig att man kan.   Landstingspsykiatriker i Sverige idag kan mest sitta och snacka med teamen och har helt tappat förmågan att medicinera, diagnostisera och sjukskriva korrekt.  Tyvärr blev min tyske partner sjuk och projektet ligger på is men kommer att startas upp.

Tack och lov framförde den amerikanske forskare de intervjuade på Gomorron Sverige just detta att ADHD beror på kaotiska sociala omständigheter. Att medicinera mot den typen av problematik är naturligtvis näst intill kriminellt men med tanke på att journalister är lika dåraktiga som svenska landstingspsykiatriker så är hoppet nästintill förlorat i Sverige utan en konservativ och nationell revolution där dålig psykiatri, dålig journalistik tillsammans med en vulgär läkemedelsindustri jämnas med marken och där vi inför ett hederligt gammalt borgerligt kunskapsideal där moral och sanning ingår jämte kunskap.   Så vi slipper denna extremliberala och kulturmarxistiska människoförnedrande sörja som propageras för i Sverige av idioter till journalister.

mvh

 

Thomas Jackson M.D.  PhD

professor i klinisk psykiatri med tyngdpunkt på simuleringsdiagnostik

 

 

Lämna en kommentar