Finlands arroganta ledare. Kan Sverige bli ledande anti-mångkulturland?

Finland skyddade till viss del oss från ryssen under andra världskriget så tack för det! Jag har också en del goda erfarenheter av finländare men också dåliga. Bland annat tycktes väldigt många komma till Sverige på 70-talet och framåt bara för att få förtidspension.   DETTA VET JAG.   Jag har t.o.m. finska vänner som berättat hur stort fusket var. Man bara sa till doktorn man hade ont i ryggen och som vanligt var svenska läkare naiva och sjukskrev finnarna på löpande band. Sedan tycker jag icke om när de sitter 2-3 i grupp och talar så högt att man blir helt slut i huvet av att höra det.   Märkligt nog så gör de det bara i Sverige men inte i Finland.

Jag har stor beundran för den nye ledare för sannfinländarna Halla-aho.   Men jag känner djupt förakt för en person som Juha Sipilä, den nuvarande statsministern.   Han påminner mig om de simulerande finländarna jag haft som patienter – stursk arrogans.  De flesta finländare är väldigt smärttåliga som patienter, minst lika mycket som svenskar, men det verkar som bara för att majoriteten av finländare är arbetsamma och hyggliga så är det en liten kvot som intar positionen som sturska besserwissrar utan djup och reflektion.   De s.k. politikerna som vägrar arbeta tillsammans med sannfinländarna bara för att de fått en nationalistisk partiledare som tänker på finska folket i första hand är exempel på ”den destruktive stöddige finländaren”. Tack och lov är de i klar minoritet – men de hörs.

Jag när ibland en tanke som gör mig fundersam. När jag ser Danmark, Norge och Finland och hur de hanterar mångkulturen så förfasas jag- de är nästan lika korkade som svenskar. När jag reflekterar vidare och funderar på hur länderna kommer att te sig i rekylstadiet – alltså när det går upp för alla vilket fruktansvärt misstag mångkulturen är så undrar jag om inte Sverige kommer att bli storebror i Skandinavien igen och visa var skåpet skall stå. Vi ser tecken på detta redan idag att Sverigedemokraterna är Sveriges största parti i senaste SENTIO-opinionsmätning. Något liknande har aldrig varit fallet i Danmark, Norge eller Finland alltså att Dansk Folkeparti, Fremskrittspartiet eller Sannfinländarna varit störst.

Kan Sverige bli ledande i att återställa Europa från mångkulturen? Vi får se.