Journalisters lathet bakom agendajournalistik

Det är mycket enklare att skriva vad man vill och tycker själv än att beskriva en komplicerad verklighet med många detaljer och omständigheter  och därmed lyfta fram sanna samband som ger en förståelse för det inträffade hos läsaren. Eller hur?

Speciellt om man själv har en IQ under hundra och hade så svårt för att lösa andragradsekvationer på gymnasiet så man blev journalist.   Inom svensk journalistik får Du ett fribrev – bara du skriver det som passar agendan på redaktionen blir du uppskattad. På den svenska tidningsredaktionen där sanningspatos och intelligens är en nackdel för Din karriär.

Äkta journalistik, som i stort sett icke existerar i Sverige längre förutom i en del bloggar som t.ex. denna och alternativa mediasajter, är ett noggrant hantverk där fakta och omständigheter nyanserat och verklighetstroget skall formuleras  innan de offentliggöras för allmänheten.

Tyvärr har den stora mängden latmaskar inom svensk journalistik funnit det noggranna arbetet för olustigt. Det är ju mycket bekvämare att anlägga en färdig agenda på alla situationer, en färdig dramaturgi. Då behöver man inte anstränga sig för sanningens skull. Det redaktionella arbetet på Dagens Nyheter, Aftonbladet, Svenska Dagbladet och inte minst SVT/SR består mest av bekväma pladdersamtal om skrivna artiklar skall vinklas mer eller mindre utifrån den agendasättande kulturmarxiztizka ideologin.  Det blir ju både bekvämast och enklast så.

Svensk journalistik har sedan 1968 präglats av lata journalister som bara blivit latare och latare med åren. Det tål att upprepas- det är nämligen bekvämast så. ”Skit i detaljer, vi har mallen, agendan och dramaturgin för storyn redan klar, vi tror också det säljer bäst, koppla av och ta ett glas vin” är deras credo.

Att det jag ovan formulerat är sant förstår ungefär 20% av svenska journalister, de flesta män. Resterande 80% bjäfsar fram ”Usch för den där reaktionära dr Jackson med hans borgerliga humanistiska bildningsideal, jag har till och med hört han är nasist, det sa Maciej Zaremba, Jan Helin, Nils Hanson, Jan Josefsson och speciellt  Gellert Tamas som verkligen vet vad agendor är tack vare att han inte gått någon utbildning alls utan är latast av oss alla och skriver som en äkta råbarkad kommunizt skall göra, helt utan kontakt med verkligheten hatandes allt det goda som bara är en borgerlig konstruktion. Att Gellert Tamas böcker är slarvigt skrivna och numera säljer dåligt är ju bara exempel på rent och skärt förtal från nasismen – inget annat. Leve kommunizmen!”.