Lunchsamtal om valet i september

Jag är hemma i Stockholm och äter ibland lunch på en trevlig restaurang mitt inne i ett villa-område.

Samtalade idag med två personer under lunchen om valet i September. Vi är alla spända på utfallet. Vi hade många synpunkter men just detta med vallokalsundersökningen som brukar presenteras just efter att vallokalerna stängs kommer vi att se fram emot med enormt intresse. Tänk va spännande!

F.ö. Alla har rätt till rösthemlighet. Men i min egen familj har jag sagt till frugan att hon ska rösta  just till vänster om mig, och eftersom jag röstar högerut så får vi på detta sätt lite lagom dynamik i diskussionerna, lite lagom olikhet är alltid stimulerande och bra för demokratin.  Röstar man för lika är det risk man blir för inskränkt och slutar tänka själv. Dock, självklart struntar hon i vad jag säger – vem vet – kanske röstar hon till höger om mig?