Operation Ansgar dokument 2

2020-02-24

Operation Ansgar dokument 2

 

 

Första visselblåsningen – Intervju av psykiatrikerna Eriksson, Bendz och Jackson i Svenska Dagbladets pappersupplaga 2005-12-14

Detta inlägg kommer kompletteras och redigeras denna vecka redan efter publiceringen kl 09.00 24 februari  20020

Vi har kontaktat SvD tel 08-135000 och sökt ansvarig utgivare Anna Careborg,  samt st.f. ansvarig utgivare Maria Rimpi och Martin Ahlqvist för kommentarer om en del märkligheter som skedde efter publikationen som att:
1. Den togs bort från internet och återkom redigerad utan Dr Jacksons namn.
2. Vilka från SVT som var uppe på SvD:s redaktion för att få bort artikeln hösten  2008. Pga ej förda dagboksanteckningar är vi osäkra på året men kan ha varit hösten år 2008 när Natur och Kultur gav ut Gellert Tamas bok De apatiska vilken idag räknas som en skröna

Namngivna redaktionschefer går idag ej att få tag på. Sekreteraren, till Anna Careborg som ej tar samtal själv, uppges vara tillbaks imorgon tisdag 25 februari. Vi ska söka henne då.

 

Bakgrund till artikeln nedan

Undertecknad Dr Jackson var hösten 2005 hemma på semester från sitt jobb i Storbritannien där han arbetade som psykiater. Väl hemma såg han i  massmedia märkliga scener med barn som låg på bårar och satt i rullstolar. Dr Jackson skrev till dåvarande socialminister Morgan Johansson (uppskattande svar kom våren 2006) och berättade att i värsta fall är epidemin s.k. inducerad eller fabricerad sjukdom hos barn och att OM så är fallet så måste det sättas stopp för epidemin ty barnen kan i sådana fall riskera livet genom misshandeln.

Efter brevet till minister Morgan Johansson tog Dr Jackson kontakt med Svenska Dagbladet som skrev om den apatiska epidemin. Journalisten Markus Lutteman blev glad och sa ”Om du ställer upp har jag två andra psykiatriker som också ställer upp Hans Bendz och Tomas Eriksson”.  Dessa två omtalas nedan. Sagt och gjort så begav den 2 meter långe psykiater Jackson sig iväg till Svenska Dagbladets redaktion i Stockholm. Han tog med några tunga läroböcker där olika typer av falsifierad sjukdom omtalas och att det ofta förekommer i s.k. repatrieringssituationer, han har ett borgerligt kunskapsideal och till skillnad från slashasarna i landstingspsykiatrin älskar han omfattande textböcker.