Professor Jackson skriver till Janne Josefsson m.fl. om Westerberg-effekten mm

Från:  Thomas Jackson
Skickat: den 14 september 2016 09:30:23
Till: redaktionen@dagensmedicin.se (redaktionen@dagensmedicin.se); redaktionen@tt.se (redaktionen@tt.se); redaktionen@expressen.se (redaktionen@expressen.se); redaktionen@newsvoice.se (redaktionen@newsvoice.se); thomas.mattsson@expressen.se (thomas.mattsson@expressen.se); david.baas@expressen.se (david.baas@expressen.se); erik.hogstrom@expressen.se (erik.hogstrom@expressen.se); fredric.karen@svd.se (fredric.karen@svd.se); jan.helin@svt.se (jan.helin@svt.se); lena.mellin@aftonbladet.se (lena.mellin@aftonbladet.se); lisa.rostlund@aftonbladet.se (lisa.rostlund@aftonbladet.se); hanne.kjoller@dn.se (hanne.kjoller@dn.se); hanna.stjarne@svt.se (hanna.stjarne@svt.se); jan.josefsson@svt.se (jan.josefsson@svt.se); nils.hanson@svt.se (nils.hanson@svt.se)

 Lite bakgrundsinfo om mig.

1. 1984 satte jag mig efter min läkarlegitimation på Strandvägen 5B , med balkong mot Nybroviken, och startade Arkaica Advices AB pga mitt intresse för djuppsykologi och visuell kommunikation.   MIna kunder var alltifrån American Express, Proctor and Gamble (fråga gärna Mariebergs förre vd Bengt Braun som var en av mina uppdragsgivare), Konsum, största kund var Volvo. Jag jobbade halvtid som läkare och andra halvtiden satt jag på mitt eleganta kontor med ekonomiskt givande konsultavtal inom psykologi och visuell kommunikation.

2. Jag var den förste, mig veterligt, i världen som påpekade områden i hjärnans limbiska system som hade betydelse för om reklam/design upplevdes positivt eller negativt, detta i en artikel i Resumé 1986, fråga Peppe Engberg!   Min hypotes är idag bekräftad genom modern brain imaging teknik.

3. Jag gav Peter Örn råd att sätta Bengt Westerberg på valaffischerna år 1985.   Min gode vän, Janne Cederquist berättade för mig att senare samma dag var Örnen upp e hos honom på Kaptensgatan och frågade om ”Jackson hade rätt”, Janne trots att han var ansedd som kanske Sveriges bästa copyriter kunde ju inget om reklampsykologi, men han hade känsla, sa ”Ja kanske det” har han berättar för mig.   Jag kan berätta mycket mer om detta men det gör jag i min nästa bok istället.

4. Jag har jobbat både med moderaterna och Sverigedemokraterna, parollen ”Omtanke och tradition” gav jag SD, Åkesson och jag blev ovänner och de ändrade till Trygghet och Tradition.

Jag är också en av 8 författare till första svenska läroboken om Design Management, Fred Bodin Volvos vice VD var en annan.

Jag satsade ett stort antal miljoner jag tjänat som konsult på fastigheter perioden 86-92, fastighetskrisen drabbade mina företag hårt och Stadshypotek uppmanade mig att sätta bolagen i konkurs. Ja, då gör man ju det, hade jag drivit det hela affärsmässigt så hade jag varit god för 200 miljoner idag men som väluppfostrad läkare bråkar man inte med banken. Istället återgick jag till dotkorsjobbet på heltid 1993.   Eftersom Arkaica Advices affärsområde var mänskligt beteende så intresserade jag mig under en period  för evidence based medicine och diagnostik och insåg att mycket behandling fungerade inte pga en hel del sjukdomar i Sverige var fake, hoax, ett spel för att få socialförsäkringsförmåner.  Detta gjorde att jag skrev en uppmärksammad debattartikel i Dagens Industri 2 nov 1999, och blev intervjuad i Rapport 2 min och 32 sekunder.

Jag flyttade 2001 till England och såg hösten 2005 i media om de apatiska barnen som verkade kliniskt vara clear-cut MAL-BP, ett tillstånd jag visste mina kära kollegor i Sverige var helt okunniga i och om.    Jag försökte påtala detta till läkartidningen vars debattredaktör Jan Lind, en enkel journalist!!!!!!!!!!!!!!!!!, sa att ”det tror jag inte på att svenska barnläkare inte kan detta och du måste vara artigare mot dina kollegor”, chefredaktören Jonas Hultqvist var också journalist – vilket gäng! De totalnekade mig och den medicinske redaktören var skraj för journalistcheferna.

Ja, på den vägen är det. Saken politiserades sedan av Ascher , Hjern, Bodegård och Tamas/SVT/SR m.fl. Jag är ju en klassisk konservativ men konservatism saknades i Sverige så jag bekantade mig med SD, ND m.fl. men var aldrig aktiv. Jag bodde ju i Norge och England. Nu blir ju SD precis det jag önskade, ett socialkonservativt parti.    Ni journalister har f.ö. gjort mig till reklampelare till alla olika sorters nationalism, allt från nationalsocialism till SD.   Förstår ni vad ni kan ha satt igång? Nej det gör ni inte.Jag upptäckte när jag var hemma från England efter SVT/SR:s kungörelser om mig att många gamla vänner vände mig ryggen, men jag fick nya vänner, betydligt trevligare, de var  nationalsiter och katoliker.

Ja, denna info i korthet, finns mycket att tillägga, och om jag hade varit nzist så hade jag faktiskt sagt det, jag fungerar så. Men tyvärr är jag inte nazist uten en enkel konservativ. Första gången jag träffade nationalsocialister var 2014 och de var väldigt hyggliga mot mig, de sa tydligt ”du är verkligen ingen nazist utan en typisk konservativ”.   Frän er journalister får man höra lögner och från nationalsocialister sanngingar. Jag tror uppriktigt sagt ni är för korkade för att förstå vad ni egentligen håller på med.

i all hast, jag hinner inte renskriva.

Med vänlig hälsning 

TJ

 

Lämna en kommentar