Sjukhusdirektör Nina Fållbäck Svensson och polisanmälan mot henne och eventuellt mot Anders Knape m.fl på SKR

En kort bakgrund inför polisanmälan mot Nina Fållbäck Svensson

 

Gudrun Schymans påtänkta efterträdare i Vänsterpartiet

Jag hade ingen aning om vem Nina Fållbäck Svensson var när hon i september 2018 ringde hem till mig i Stockholm och skrek  ”Är det du som hotar mig?”.   Jag har senare hört hon var tänkt som Gudrun Schymans efterträdare i Vänsterpartiet.

Nina Fållbäck-Svensson: "Sjukvården i Västernorrland är inte på väg att haverera"

 

Tydligen hade hon blivit hotad av någon

Jag fattade ingenting alls, jag visste inte ens vem hon var, hon presenterade sig ej, jag var totalt oförstående. Sen sa hon något om Sollefteå och jag sa jag jobbat där men ej längre. Hon upprepade flera gånger att hon blivit hotad och jag sa ”det är ju fruktansvärt om sånt sker”. Vid den tidpunkten fattade jag överhuvudtaget ej situationen, vilket jag gjorde senare alltså att det kan ha varit besvikna patienter som hotat henne. Jag var nämligen omtyckt av patienterna – det är inte ofta de träffar en psykiater med bred klinisk erfarenhet som verkligen bryr sig och kan sitt område och har starkt intresse att se till att diagnoser är korrekta och mediciner inte mer än nödvändiga för att slippa biverkningar.   Min fru hörde samtalet, hon bad att få tala med Nina Fållbäck Svensson som vägrade. Bara detta är ovärdigt en sjukhusdirektör, jag var mycket artig och korrekt, och beklagade, hon invaderade mitt hem på min fritid och kunde icke ens beklaga sig till min hustru. Jag hoppas hon spelat in samtalet så får ni höra. Men så är det med maktpersoner som inte kan något, de skriker och domderar och när de bemötts korrekt och sakligt så springer de med svansen mellan benen.

 

Löfte till mina patienter

Jag twittrade efter detta samtal offentligt och hoppades mina patienter skulle se tweetsen. Och lovade att jag skulle ta tag i saken ordentligt och föra chefer i Västernorrland inför domstol. Först via allmänt åtal och om ej det fungerar så via enskilt åtal.  Det är icke meningen att s.k. chefer skall sparka iväg läkare, oavsett etnicitet eller politisk bakgrund, som gör ett bra jobb och är uppskattade  av sina patienter. Jag skrev en utförlig polisanmälan hösten 2018 och hade kontakt med Åklagarkammaren i Sundsvall, blev vänligt bemött men utredningen hakade upp sig, kommer ej ihåg hur, men nu har ytterligare fakta tillkommit från IVO så jag planerar återuppta anmälan.

 

Eventuell polisanmälan mot SKR:s ordförande Anders Knape

SKR on Twitter: ""En mediankommun med 16 000 invånare får ett statligt anslag på 200 000 kr per år för civilt försvar och #krisberedskap. Det är på tok för lite för att

 

 

 

 

 

och Samhällsnytts chefredaktör Kristina Kennedy

 

Sluta med tillfälliga stöd till kommuner och regioner - Dagens Samhälle

Eventuellt kommer två läkare, som jag ej arbetade med i Sollefteå, att också anmälas – de bodde i Västernorrland och den ena har erkänt till IVO han spred andrahandsinformation att jag hotat sjukhusdirektören.

 

Jag skriver på polisanmälan idag 14 september 2021, kommer eventuellt anmäla SKR:s ordförande Anders Knape också eftersom han är den ytterst ansvarige för SKR:s s.k. värdegrund som jag menar Nina Fållbäck Svensson bröt mot. Hon icke bara bröt mot värdegrunden utan försatte patienter i livsfarlig situation.  Det är ju en juridisk gråzon men han bör svara på presumtiva frågor från åklagaren om han eller någon annan var inblandad i beslutet.  Anders Knape vet om att jag har ögonen på honom eftersom under hans tid har 100-tals barn i en s.k. malingering by proxy situation grovt misshandlats av SKRs organisation.

Kristina Kennedy SKR, nu chefredaktör has Anders Knape,  delansvarig för att mörklägga artikel som avslöjade övergrepp på apatiska barn? Prejudikat behövs så saken drivs till HD.

Kristina Kennedy, chefredaktör på SKR:s tidning Samhällsnytt var delansvarig, vad jag minns, i att avpublicera den banbrytande artikeln om MAL-BP diagnos på apatiska barn året 2006 när hon var vad jag minns tf ansvarig utgivare på Dagens Medicin. Jag kan ha fel och skall korrigera om jag vid efterforskning får andra fakta. Jag kan minnas fel men jag vill säkert minnas att hon år 2006 var med i besluten att avpublicera då jag minns mycket väl hur debattredaktören Henrik Kennedy har samma namn och andra på redaktionen år 2006 hänvisade till Kristina Kennedy när jag undrade varför de avpublicerat från internet och jag studsade till eftersom det är ett ovanligt efternamn. Se nedan. Jag fick intrycket att det var rörigt på redaktionen och tydligen slutade ordinarie ansvarig utgivare Per Gunnar Holmgren.

Jag ska försöka få reda på vem som var ansvarig för att avpublicera artikeln men journalister skyddar ju varandra och Dagens Medicin har flera gånger ljugit för mig bl.a. sa nuvarande chefredaktör Lisa Blohm  att artikeln nedan aldrig varit på nätet vilket enkelt motbevisas av att man i vänster nedre hörn uppmanas diskutera artikeln på just ”nätet”. Se inscannad originalartikel längst ned.

Mail från Lisa Blohm:


 

 


 

 

Jag har försökt få reda på genom att anmäla till IVO på om någon av mina patienter suiciderade efter jag omedelbart ”fick” sluta men Sollefteå har nekat redogöra för detta vilket jag tolkar som att det kan ha skett.

Att aktivt avpublicera en artikel som sakligt påpekar grova brott mot barn torde i sig vara ett brott.   Här behövs ett prejudikat så saken bör gå till HD.

Tweets som gjorde att SKR gav mig omedelbart avsked utan att ens fråga om jag kunde ta bort dem och sedan jobba kvar – med tanke på patienterna.

Här är förresten tweetsen som gjorde att Nina Fållbäck Svensson sparkade mig med omedelbar verkan:

http://jajj.se/5-tweets-som-fick-dr-jackson-avskedad-fran-offentlig-sjukvard-i-sverige-forklaringar-och-kommentar/

Jag har bett JK se på tweetsen och de har sagt det finns inget olagligt i  dem.

Tyvärr har denna sak blivit försenad tre år bland annat pga pandemin men det har kommit betydligt intressantare information som lär visa hur bedrövligt svensk psykiatri fungerar. Fortsätt fälja mig så kommer ni få information om vilket vansinne som pågått i Region Västernorrland i denna sak.

 

Mer om det senare. Tar sannolikt upp lite av det i polisanmälan. Det handlar också om apatiska barn problematiken i region Västernorrland där ledningen tillåtit barnen misshandlas år efter år. Karolinska Institutets forskning varnar i ny forskning för just barn i Malingering by Proxy situation, allatså apatiska barn,  vilket har förekommit i stor skala i Region Västernorrland.

Thomas GA Jackson MD, PhD

Director Evidence Based Medicine LTD

Leeds, UK.