Styrelsen för Stiftelsen för Torgny Segerstedts Minne nomineras till Nobels Fredspris

Vi är många som anser att styrelseledamöterna för Stiftelsen för Torgny Segersteds Minne bör nomineras till Nobels Fredspris.

 

Detta för det enorma civil-kurage och humanitära patos de uppvisar när de nominerar en av världens värsta barntorterare, Gellert Tamas, till Frihetspennan. Ett pris som delas ut till den som främst verkar i Torgny Segerstedts anda.  Gellert Tamas har med hjälp av SVT/SR och svenska bokförlag år efter år kunnat mörklägga en av världens största barn-tortyr epidemier. Detta gjorde han i sitt fantastiska TV-program i sin egen firma som sändes i Uppdrag granskning september 2006 där han bevisade att alla är högerextremister som vill stoppa barntortyren.

Han gjorde det också i bokförlaget Natur och Kulturs bok ”De apatiska” där han konsekvent mörklägger grymheterna som att vuxna traffickers svälter barnen till apati och död för att få asyl i Sverige.  Torgny Segerstedt minne nämner speciellt denna barntortyr-förnekar-bok som ett skäl till att Tamas ska få priset.

Det modet att belöna denna man Gellert Tamas anser vi bör rendera i Nobels Fredspris i den humanitära stormaktens Sveriges anda.   Kanske norrmännen anser annorlunda men det är tveksamt eftersom direktorn i norska Nobelkommittéen informerats om övergreppen men tycks anse de är bra eftersom han ej svarar på brev. Eller har vi missförstått saken?

https://www.bbc.com/news/magazine-41748485