SVT avvisar krav om genmäle och upprepar lögner. Inlägg 4. SVT:s agerande sista veckan mars 2012 i apatiska barndebatten

Våren 2012 hade jag Dr Jackson gång på gång försökt få ut i svenska media om tortyren, enligt internationella experter som Bryan Lask, Marc Feldman m.fl. som pågår mot de apatiska barnen. Samtliga svenska media nekade gång på gång eftersom SVT hade ljugit om SOU 2006:49 och sagt denna statliga utredning var högerextrem – trots att SOU gav en neutral och korrekt beskrivning av apatiska barn epidemin.

Jag hade av en ren tillfällighet träffat sympatiska personer från Svenskarnas Parti på Tryckfrihetssällskapets bildande i Malmö som var upprörda över barnövergreppen och sa de kan hjälpa mig.

För att få fart på debatten om apatiska barnen, och för att jag ansåg det behövdes ett reellt nationalistiskt parti i Sverige för att stimulera annan debatt, så gick jag med i SvP. Medlemskapet blev en succé eftersom debatten om barnens lidande tog fart igen. Expressen skrev utförligt och bra om mitt deltagande.

Men SVT felciterade som vanligt i en stort uppslagen artikel (som finns skärmbild på i tidigare nyligt gjorda inlägg här på bloggen).  Nedan gör jag kort summering av SVT:s agerande, jag har email som underbygger allt till 100%.

SVT i programinslag: ”Läkaren Jackson säger barnen låtsas spela sjuka”

Jackson i email: ”Jag kräver genmäle ty de barnen är utsatt för tortyr de låtsas inte.”

SVT i email: ”Du nekade att kommentera när vår reporter ringde”

Jackson i email: ”Det gjorde jag inte alls, jag sa till er reporter att SVT agerar kriminellt och anstiftar till grov barntortyr. Jag ringde honom dagen senare och frågade varför han säger att jag nekat kommentera programinslaget. Han säger då ”sånt du sa kan man ju inte sända””.

SVT i email: ”Vi har bestämt du inte får ge något genmäle. Är du missnöjd får du vända dig till granskningsnämnden för radio och TV”

Jag vände mig till granskningsnämnden som avslog min begäran trots att det enda jag önskade få säga antingen i direktsändning eller i bandad intervju med min advokat närvarande där jag krävde kopia på inspelningen var att läsa upp email från engelska läkarförbundet och en internationellt känd barnläkare som gav mig stöd och som SVT skulle få kopia på. Detta skulle ta mellan 1-3 minuter som vi skulle komma överens om innan sändning. Jag fick avslag på detta också. Det är märkligt att en person, jag, som är känd som expert i en statlig utredning på detta sätt av SVT nekas offentligt utrymme för att kommentera en artikel där SVT mycket kritiskt attackerat min person, min läkargärning och ideologiska hemvist speciellt som jag hade tunga instanser bakom mig som gav mig totalt stöd.

Den totala humanitära katastrofen blir i förlängningen att SVT smutskastar, diskrediterar misstänkliggör den ende läkare i Sverige som hade kompetens att förhindra barntortyr och det som hände var just detta som vi idag vet i historiens ljus att pga SVT:s diskreditering av Dr Jackson så ansågs den korrekta diganosen MAL-BP som Jackson framförde som felaktig och grov tortyr på barn kunde fortsätta många år.

Till slut kunde seriösa journalister tala med barnen själva och kunde blottläga en fruktansvärd humanitär tragedi där friska barn torterats till sjukdom. Barnen hade svultits så de stannade i växten. En av dessa journalister Ola Sandstig skriver i sin bok ”De apatiska barnen – och samhället som svek” utgiven av Mondial Förlag år 2020, på sidan 263 att den som kom närmast sanningen var Dr Jackson när han diskuterade malingering by proxy alltså tvångssimulering.

Tvångssimulering är exakt det Dr Jackson beskriver i SVT:s artikel  ”Jag menar att föräldrarna uppmanar eller näst intill tvingar barnen att ligga sjuka och still” i artikeln men detta förlöjligas grovt av SVT vilket möjliggör fortsatt fruktansvärda förhållanden för flyktingbarn. SVT liknar Dr Jackson vid en enorm skandal och lyfter fram en manipulatör av rang Gellert Tamas som någon forma av expert på apatiska barn. En expert som saknar medicinsk utbildning och uppenbarligen missförstått hela problematiken såvida han icke kallhamrat har utnyttjats barnens fruktasvärda situation.